הרמת סינוס CAN BE FUN FOR ANYONE

הרמת סינוס Can Be Fun For Anyone

הרמת סינוס Can Be Fun For Anyone

Blog Article

הרמות סינוס כחלק מהליך השתלת שיניים מבוצעות בהצלחה מזה למעלה מעשור. למעשה, בזכות פיתוח הליך הרמת הסינוסים המקסילאריים מטופלים רבים שבעבר לא יכולים היו לעבור השתלת שיניים (בגלל מחסור במסת עצם) יכולים כיום ליהנות משיניים מלאכותיות המקובעות לשתלים דנטליים ולא להסתפק בשיניים תותבות הנשלפות מן הפה. 

איך יודעים איזה שתל צריך לבצע או אם צריך השתלת עצם, הרמת סינוס וכולי?

אנשים בהם המערכת החיסונית חלשה כמו במהלך טיפול קרינתי לאזור הלסתות ,במהלך טיפולים כמותרפים, במהלך טיפול תוך ורידי ארוך טווח לאוסטאופורוזיס ,סינוסיטיס חריפה וכו'.

קיים קרום שמפריד בין הסינוס לעצם, אותו מרימים ובמקומו מכניסים את העצם. בסיום הניתוח סוגרים את הרקמות באמצעות תפרים. משך הניתוח הוא מעל שעה, אחריו יש להמתין מספר חודשים עד להתאחות העצם עם הלסת.

פתיחה זאת נעשית בצורה מכאנית, אך נדרשת הקפדה מיוחדת לא לפגוע או לחרר את אותה הרקמה השבירה באופן מיוחד.

יש לקחת את התרופה האנטיביוטית בהתאם להוראות שנתנו לך. אם ניתן לך מרשם לתרופות אחרות, כמו דקסאמתזון ( סטרואידים ) יש לקחת גם אותן.

הרמת הסינוס נעשית על ידי השתלת תחליף עצם מסוגים שונים, וזאת על מנת לאפשר להתקין במקום שתל דנטלי.

באופן כללי, לאחר הרמת סינוס ייתכנו כאבים אותם מתחילים להרגיש עם התפוגגות השפעת חומר ההרדמה המקומית. ניתן ליטול תרופות משככות כאבים, הכול בהתאם להנחיות הרופא שביצע את ההליך. 

מייד לאחר הטיפול ניתן לקרר את אזור הניתוח כדי לצמצם את הנפיחות. במידה והנפיחות מלווה בחום, יש ליצור קשר עם הרופא המטפל.

אולי אינכם מבינים איך אבדה לכם עצם בלסת, אך לאובדן זה יש מספר גורמים, כולל:

משך הזמן שבין ניתוח הרמת הסינוס לבין הצבת השתלים תלוי בכמות העצם שהושתלה. רופא השיניים יעקוב אחר ההחלמה שלכם ויודיע מתי ניתן להציב את השתלים הדנטליים.

כדי לפנות מקום לעצם, יש להזיז את קרום הסינוס כלפי מעלה, או ׳להרים אותו׳, פעולה שהעניקה לניתוח את שמו – הרמת סינוס.

תופעה מוכרת היא שאובדן שיניים בלסת העליונה עלול לגרום להתדלדלות מסת העצם בלסת, התדלדלות הנגרמת מספיגת רכס העצם שנותר ללא הרמת סינוס שיניים. בעבר מי שהגיעו למצב בו לא היה די עצם לצורך קיבוע איתן של שתלים דנטליים נאלצו להסתפק בשיניים תותבות הנשלפות מן הפה, או ב"גשר" הנתמך על השיניים הסמוכות (ומזיק להן).

במקרה של רגישות לפניצילין, יש לדווח על כך לרופא שיניים לקבלת אנטיביוטיקה חלופית.

Report this page